Marketing tippek orvosoknak, doktoroknak - 5 tipp, hogy egészségügyi online marketing kampányod sikeres legyen

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 tipp, hogy marketing kampányod sikeres legyen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp, hogy marketing kampányod sikeres legyen


2020/05/07
EOM

A legtöbben ma már az interneten keresnek maguknak egészségügyi szolgáltatókat és orvosokat, így azok, akik nem rendelkeznek egy jó erős online marketing kommunikációval, egyszerűen odaajándékozzák a pácienseket azoknak, akik igen. Ugye inkább lennél az, aki kap, mint az, aki ad? Nos, az alábbi tippek ebben segítenek!
 

Tippek a sikeres egészségügyi online marketinghez

A célközönség ismerete az első

Mielőtt bármibe is belekezdenél, pontosan tisztában kell lenned vele, hogy kik tartoznak a célközönségedbe, milyen a számodra ideális páciens, és melyik kezelést veszi igénybe. Vedd figyelembe korábbi pácienseid adatait, és írd össze azokat a panaszokot, amikkel ezek a páciensek rendelkeznek/rendelkezhetnek.

 Tedd érthetővé az egészségügyet

A páciensek számára a legtöbb esetben teljes rejtély, hogy mit is csinál az orvosa egy kezelés során, hogy mi mire való, és mi hogyan fog neki segíteni. Ha ezekről szóló leírásokat készítesz a weboldaladra, azzal nem csak azt éred el, hogy javul weboldalad keresőoptimalizáltsága, de nagyszerűen építheted személyes brandedet is!

 

Közösségi média marketing személyes hangnemben

Az egészségügy tényleg nem a legkézzelfoghatóbb téma a páciensek számára, hiszen az orvosaiknak maximum panaszaikat tudják elmondani, a lehetséges kezelési módszerekről nem tudnak beszélgetni. Nem olyan, mint amikor egy festő dolgozik a házadon, és esetleg együtt gondolkoztok azon, hogy a nappaliba beáramló fény alapján melyik lenne oda a legideálisabb szín. Ezesetben ugyanis neked is van némi ismereted a falfestékekről, még akkor is, ha a festőnek valószínűleg jóval több. Éppen ezt a személyességet pótolhatod a közösségi média felületek segítségével, hiszen itt személyes hangnemben szólhatsz követőid felé a megszokott távolságtartás helyett.

 

Kínálj hasznos információkat

Mit csinál egy páciens, mielőtt orvost keres magának? Tünetei alapján megpróbál rájönni a probléma gyökerére, méghozzá a Google segítségével. Mi van akkor, ha mindenféle megbízhatatlan, álhíreket kínáló újság helyett a te weboldalad, és az azon megtalálható szakmai cikk kerül a felhasználó szemei elé? Nagyobb eséllyel választ aztán téged orvosául is. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen készíts olyan, szakmaiságra utaló, de közérthető tartalmakat a weboldaladra, amelyek egy-egy kérdésre adnak választ, egy-egy tünetegyüttest mutatnak be.

 

Használd ki a hírlevelek erejét

Egy jó tartalmakat kínáló e-mail marketing nagyon is elősegíti praxisod folyamatos növekedését. Előnye, hogy a feliratkozóidhoz megintcsak egy személyesebb hangnemben szólhatsz, számukra izgalmas újdonságokat és érdekességeket küldhetsz, figyelmeztetheted őket, hogy közeledik az újabb időpontjuk.
Marketing stratégia Online marketing Orvos, doktorLegfrissebb cikkek


Fogászati marketing tippek a pácienskör bővítéséhez
A marketing olyan, mint az ember foga – ha elhanyagolod, akkor csak később érzed majd a fájdalmat. Épp úgy, ahogy a helytelenül végzett fogmosás szuvasodáshoz vezet, a hanyag marketing sem biztosít majd elegendő pácienst egy praxis fenntartásához. Hogyan szerezhetsz tehát több ügyfelet praxisod számára? Az alábbiakban ehhez olvashatsz néhány hasznos tanácsot.  
A páciens megtartás hatékony módszerei
Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg neked is problémáid adódtak a páciens megtartással. Egy praxis tulajdonosaként minden bizonnyal kellemetlen azt látni, hogy pácienseid szép lassan elhagyják praxisodat, és más egészségügyi szolgáltatókhoz fordulnak segítségért. Az új páciensek megszerzése jóval költségesebb, mint a meglévők megőrzése, ezért olyan fontos a páciensmegtartással is foglalkozni egészségügyi stratégiád részeként.  
A leghatékonyabb orvos marketing tippek praxisod népszerűsítéséhez
Egy olyan orvosi praxis, amelyről senki sem tud, nem egy orvos álma. Sokan azt feltételezik, hogy pusztán egy orvosi rendelő megnyitása elegendő lehet ahhoz, hogy a betegek a küszöbön álljanak és epekedve várják míg sorra kerülnek egy kezelésre. Sajnos ez nem így működik. A jó üzlet biztosítása érdekében az orvos marketing elengedhetetlen „kezdőtőkéje” annak, hogy pácienseket szerezhess. Ki kell alakítani egy online jelenlétet, amelyen keresztül megtalálhatják praxisod.
Hírek, szakmai cikkek az egészségügyi marketing világából

Minden, amit az egészségügyi online marketingről orvosként tudnod kell. Hírek, cikkek, érdekességek praxisod fellendítéséért. Szerezz még több pácienst, értékesítsd a magasabb árkategóriákú kezeléseidet, támogasd mindezt hatékony online marketing kommunikációval!

Közösségi média marketing orvosoknak

Az egészségügyi online marketing egyik legfontosabb területe, hiszen praxisod brandépítéséhez elengedhetetlen az aktív és biztos közösségi média jelenlét. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok marketing orvosoknak.

Gyakorlatban hasznosítható online marketing tanácsok

Nem az a kérdés, hogy orvosként szükséged van-e online marketingre, hanem az, hogy abból hogyan hozhatod ki a legtöbbet. Cikkeinkkel gyakorlatban is hasznosítható online marketing tanácsokat nyújtunk!

A páciensek véleményei, avagy reputációmenedzsment

Bizonyára te is tudod, milyen nagy mértékben befolyásolja pácienseid számát a rólad online fellelhető vélemények. Cikkeink segítségével javíthatsz reputációdon, növelheted a beléd vetett bizalmat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szakmai újdonságok, online marketing stratégia, keresőoptimalizálás, tartalommarketing, brandépítés, fizetett hirdetések, közösségi média marketing, és még sok más.