Egészségügyi marketing a közösségi média felületeken: Így lesz hatékony az egészségügyi marketinget a közösségi média felületeken

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Egészségügyi marketing a közösségi média felületeken? Így csináld!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egészségügyi marketing a közösségi média felületeken? Így csináld!


2020/05/07
EOM

A közösségi média az orvosok egyik legfontosabb marketing platformává nőtte ki magát. Ma már nem érdemes kockáztatni, és egyszerű posztok megosztásától várni a csodát. Íme néhány egyszerű trükk, ami felturbózza közösségi média marketinget.

 

Közösségi média marketing orvosoknak

Legyen egy stratégiád

Stratégia nélkül nincs online marketing, ez a közösségi média felületekre is igaz. Jelen lenni már nem elég, szükséged lesz hát egy terve. Tudnod kell, hogy pontosan mit szeretnél elérni a közösségi média marketingeddel, és ahhoz kell kapcsolnod a különféle feladatokat és darabszámukat. Vázolj fel konkrét lépéseket: mikor, miért és mit fogsz posztolni az aktualitásoknak megfelelően?

 Válaszd azt a közösségi média felületet, ahol megtalálod a célközönséged

Tegyük fel, hogy gyermekorvos vagy, és bár a pácienseid fiatal gyerekek, értelemszerűen első sorban a szülőket kell meggyőznöd. A legtöbb esetben anya és apa közül általában anya intézi az egészségüggyel kapcsolatos dolgokat, így nyugodtan célozhatsz az X korú nőkre (akár földrajzi helyet is beletéve az egyenletbe), akiknek Y korú gyermekeik vannak, akik éppen most szorulnak fogszabályzásra. Őket sokkal inkább eléred majd a Facebookon, mint a TikTokon.

 

Építs pozitív véleményeket

A reputációmenedzsment az egészségügyi online marketing egyik legfontosabb része, különös figyelmet kell fordítanod arra, hogy a felhasználók a közösségi média felületeiden pozitív véleményeket olvassanak rólad. Ösztönözd vélemények megfogalmazásra a jelenlegi, elégedett pácienseidet.

 

Légy segítőkész, ne csak az eladásösztönzésre fókuszált

Mindig figyelj oda rá, hogy ne csak a durva reklámokra figyelj, a közösségi média felületeiden megjelenjenek kreatív, segítőkész, informatív tartalmak, amiket leendő és már meglévő pácienseid is hasznosíthatnak. Különféle tippekkel, trükkökkel növelheted a beléd vetett bizalmat, szakmai tanácsokkal láthatod el a felhasználókat.

 

Tarts a kapcsolatot a követőiddel

A “közösségi média felület” kifejezésben a “közösség” szerepel az első helyen. A felületek célja tényleg a különféle közösségek kialakítása, a kapcsolattartás. Légy aktív, igyekezz aktivitásra ösztönözni követőidet is, és próbálj beszélgetésbe elegyedni velük a posztjaid alatti komment szekcióban. Próbálj itt személyes hangnemet megütni a túlzott szakmaiság helyett.

 

Posztolj rendszeresen

A két héttel ezelőtt kitett posztod annyira sikeres volt, hogy elégedettségedben azóta sem töltöttél fel egyetlen új tartalmat sem? Nagy hiba! Nagyon fontos, hogy rendszeressé tedd a közösségi média marketinged, posztolj legalább heti 2-3 alkalommal.
Közösségi média marketing Marketing stratégia Orvos, doktor Színes hírek, érdekességekLegfrissebb cikkek


Fogászati marketing tippek a pácienskör bővítéséhez
A marketing olyan, mint az ember foga – ha elhanyagolod, akkor csak később érzed majd a fájdalmat. Épp úgy, ahogy a helytelenül végzett fogmosás szuvasodáshoz vezet, a hanyag marketing sem biztosít majd elegendő pácienst egy praxis fenntartásához. Hogyan szerezhetsz tehát több ügyfelet praxisod számára? Az alábbiakban ehhez olvashatsz néhány hasznos tanácsot.  
A páciens megtartás hatékony módszerei
Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg neked is problémáid adódtak a páciens megtartással. Egy praxis tulajdonosaként minden bizonnyal kellemetlen azt látni, hogy pácienseid szép lassan elhagyják praxisodat, és más egészségügyi szolgáltatókhoz fordulnak segítségért. Az új páciensek megszerzése jóval költségesebb, mint a meglévők megőrzése, ezért olyan fontos a páciensmegtartással is foglalkozni egészségügyi stratégiád részeként.  
A leghatékonyabb orvos marketing tippek praxisod népszerűsítéséhez
Egy olyan orvosi praxis, amelyről senki sem tud, nem egy orvos álma. Sokan azt feltételezik, hogy pusztán egy orvosi rendelő megnyitása elegendő lehet ahhoz, hogy a betegek a küszöbön álljanak és epekedve várják míg sorra kerülnek egy kezelésre. Sajnos ez nem így működik. A jó üzlet biztosítása érdekében az orvos marketing elengedhetetlen „kezdőtőkéje” annak, hogy pácienseket szerezhess. Ki kell alakítani egy online jelenlétet, amelyen keresztül megtalálhatják praxisod.
Hírek, szakmai cikkek az egészségügyi marketing világából

Minden, amit az egészségügyi online marketingről orvosként tudnod kell. Hírek, cikkek, érdekességek praxisod fellendítéséért. Szerezz még több pácienst, értékesítsd a magasabb árkategóriákú kezeléseidet, támogasd mindezt hatékony online marketing kommunikációval!

Közösségi média marketing orvosoknak

Az egészségügyi online marketing egyik legfontosabb területe, hiszen praxisod brandépítéséhez elengedhetetlen az aktív és biztos közösségi média jelenlét. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok marketing orvosoknak.

Gyakorlatban hasznosítható online marketing tanácsok

Nem az a kérdés, hogy orvosként szükséged van-e online marketingre, hanem az, hogy abból hogyan hozhatod ki a legtöbbet. Cikkeinkkel gyakorlatban is hasznosítható online marketing tanácsokat nyújtunk!

A páciensek véleményei, avagy reputációmenedzsment

Bizonyára te is tudod, milyen nagy mértékben befolyásolja pácienseid számát a rólad online fellelhető vélemények. Cikkeink segítségével javíthatsz reputációdon, növelheted a beléd vetett bizalmat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szakmai újdonságok, online marketing stratégia, keresőoptimalizálás, tartalommarketing, brandépítés, fizetett hirdetések, közösségi média marketing, és még sok más.