5 tipp az egészséges fogínyhez és fogakhoz: így őrizd meg fogínyed egészségét

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 tipp az egészséges fogínyhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp az egészséges fogínyhez


1970/01/01
VN

A fogíny egészsége fontosabb, mint gondolnánk: ez az elapja az egészséges fogaknak. A legjobb módja annak, hogy egészséges fogakat és ínyt kapjunk, ha betartjuk a szájhigiéniát. Most ezzel kapcsolatban osztunk meg hasznos tanácsokat.

5 tipp egészséges fogínyhez

1.) Kerüld a cukros ételeket és italokat

Előfordult, hogy a fogaid érdesek? Ha igen, akkor lehet, hogy lepedéket maradt rajtuk. A plakk szeret cukrot enni, és abból üregképző savat termel. Különösen plakkot érezhetsz a fogaidon cukros ételek fogyasztása után.nFontos, hogy ellenőrizd a címkéket a boltban, mivel sok, „egészségesnek” tartott élelmiszer nem tesz jót a fogaidnak. Például néhány ízű joghurt sok cukrot tartalmazhat. Hasonlóképpen, a sportitalok gyakran több cukrot tartalmaznak, mint az átlagember gondolná. A cukros ételek és italok csökkentése megkönnyíti a szájhigiénés problémák elkerülését.

 2.) Moss fogat naponta kétszer

Az American Dental Association azt javasolja, hogy naponta kétszer moss fogat fluoridos fogkrémmel. A fluorid természetes módon fordul elő, és régóta elismert szájhigiénés előnyeiről. Ügyelj arra, hogy 2 percig mosd a fogaidat, hogy legyen elég idő az összes fog tisztítására. 

 

3.) Fogselyem naponta egyszer

A plakk szeret elbújni oda, ahol a fogkefe sörtéi nem érhetnek el. Ezért olyan fontos, hogy naponta egyszer használj fogselymet, hogy eltávolítsd a fogak között és az ínyvonal mentén rejtőző lepedéket. A fogselyem segít megelőzni az üregek kialakulását a fogak között, így elkerülheted a fogszuvasodást.

 

4.) Használj szájöblítőt naponta egyszer

Javasoljuk, hogy fluoridos szájöblítőt használj a fogzománc erősítésére. A szájöblítő használata segít lemosni a lepedéket és az ételrészecskéket, amelyek a fogmosás és a fogselyem használata után hátra maradhatnak. Fogorvosa segíthet Önnek megfelelő márka kiválasztásában.

 

5.) Menj e ellenőrzésre 6 havonta

Nemcsak akkor kel fogorvoshoz fordulni, amikor panasza van, hanem fél évente egyszer célszerű részt venni ellenőrzésen, ugyanis nagyon sok fogászati betegség először tünetmentes. Ilyenkor ki lehet szűrni a fogszuvasodás első jeleit, valamint a fogínygyulladás kezelésére is sor kerülhet, ezzel pedig nagyon sok kellemetlenség, fájdalom elkerülhető.  
 
BelföldLegfrissebb cikkek


Útmutató az egészségügyi SEO-hoz
Nincs fontosabb egy magánorvpsi praxis, egy magánklinika, vagy bármilyen egészségügyi intézmény marketing startégiájában mint a seo azaz a keresőoptimalizálás, ezt minden marketinges tudja. De hogyan csináld jól? Mutatjuk! 
Miért olyan hasznos az egészségügyi marketing?
Mi kell ahhoz, hogy egy magánorvosi praxis, egy magánklinika, vagy egy gyógyszeripari válllat több ügfyelet szerezzen? Ez az egészségügyi marketing feladata! Mutatjuk, mit tesz ezért! 
Hírek, szakmai cikkek az egészségügyi marketing világából

Minden, amit az egészségügyi online marketingről orvosként tudnod kell. Hírek, cikkek, érdekességek praxisod fellendítéséért. Szerezz még több pácienst, értékesítsd a magasabb árkategóriákú kezeléseidet, támogasd mindezt hatékony online marketing kommunikációval!

Közösségi média marketing orvosoknak

Az egészségügyi online marketing egyik legfontosabb területe, hiszen praxisod brandépítéséhez elengedhetetlen az aktív és biztos közösségi média jelenlét. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok marketing orvosoknak.

Gyakorlatban hasznosítható online marketing tanácsok

Nem az a kérdés, hogy orvosként szükséged van-e online marketingre, hanem az, hogy abból hogyan hozhatod ki a legtöbbet. Cikkeinkkel gyakorlatban is hasznosítható online marketing tanácsokat nyújtunk!

A páciensek véleményei, avagy reputációmenedzsment

Bizonyára te is tudod, milyen nagy mértékben befolyásolja pácienseid számát a rólad online fellelhető vélemények. Cikkeink segítségével javíthatsz reputációdon, növelheted a beléd vetett bizalmat!

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek a nagyvilágból és belföldről. Szakmai újdonságok, online marketing stratégia, keresőoptimalizálás, tartalommarketing, brandépítés, fizetett hirdetések, közösségi média marketing, és még sok más.